Qendra e informacionit për integrimin

Qendra e informacionit për integrimin

Qendra e informacionit për integrimin Graubünden

Qendra kantonale e informacioneve për integrimin në Chur është pikë kontakti për pyetje rreth temës së integrimit dhe migracionit. Ekipi i qendrës së informacionit për integrimin ju këshillon dhe informon në rast të pyetjeve si: Unë jam i ri në Graubünden dhe kërkoj informacione, me qëllim që të orientohem më shpejt këtu? Fëmija im rritet me gjuhë të ndryshme, si mund ta mbështes unë atë? Ku gjej unë një kurs të përshtatshëm të gjermanishtes? Nëse çështja juaj nuk bie nën kompetencat ose përgjegjësinë e qendrës së informacionit për integrimin, juve do t'ju ndërmjetësojë dikush adresën e kontaktit të vendeve të specializuara përkatëse respektivisht të personave të specializuar. Çdo të enjte pasdite ju qëndrojnë juve në dispozicion përveç kësaj këshilltare për gjuhën në rast të pyetjeve për të mësuarit e gjuhës lokale. Në infotekë ka përveç kësaj një përzgjedhje të madhe në broshura informacioni për temat e rëndësishme të jetës së përditshme në gjuhë të ndryshme.

 

Orari i kontaktit:

Të martë

ora 14:00 - 16:30

 

Të mërkurë

ora 13:30 - 17:00

 

Të enjte

ora 13.00 - 18.30 (me këshillim për gjuhën)

 

Kontakt

  • Informationszentrum Integration Graubünden

    Qendra e informacionit për integrimin GraubündenGrabenstrasse 17001 Chur081 257 36 83 / 081 257 26 38www.integration.gr.ch

Këshillimi për gjuhën

Në qendrën kantonale të informacionit për integrim në Chur ofrohet çdo të enjte pasdite një këshillim individual gjuhësor për gjermanisht. Ekspertet e gjuhës sqarojnë kompetencat tuaja gjuhësore dhe shkallën e nivelit, ju tregojnë rrugë për të mësuarit e gjuhës lokale dhe ju këshillojnë për një ofertë të përshtatshme kursi. Oferta është falas. Një regjistrim nuk është i nevojshëm, megjithatë ekziston mundësia të caktoni një termin.

 

Kontakt

  • Informationszentrum Integration Graubünden

    Qendra e informacionit për integrimin GraubündenGrabenstrasse 17001 Chur081 257 36 83 / 081 257 26 38www.integration.gr.ch